MYNET ירושלים 22.05.19
פרסום ראשון: מזכירי הקלפיות בסבב השני בבחירות לראשות העירייה תובעים את משרד הפנים ועיריית י-ם
רפי פרלשטיין | MYNET ירושלים | פורסם
22.05.19 16:12
העובדים טוענים כי הוטעו ובפועל שולם להם שכר נמוך מזה שהובטח להם ערב הבחירות. העירייה בתגובה: ״שילמנו למזכירי הקלפיות את שכרם על פי הנחיות משרד הפנים בנושא זה ובהתאם לסכומים שהועברו אליה על-ידי משרד הפנים"
מזכירי קלפיות בבחירות לראשות העירייה התאגדו לתביעה ייצוגית שהוגשה השבוע בבית הדין לענייני עבודה בעיר, מאחר ולטענתם חמישה ימים בלבד לפני הסבב השני שהתקיים בין משה ליאון ועופר ברקוביץ, הודיע להם משרד הפנים על ירידה בשכרם הצפוי בניגוד למה שהובטח להם ערב הסיבוב הראשון.
בתביעה נכתב כי ב-55 רשויות מקומיות בהם נערך סיבוב שני בבחירות המוניציפליות, קיבלו מזכירי ועובדי הקלפיות שכר זהה לסבב הראשון, כפי שנאמר להם מפורשות בתדריכים שנמסרו על ידי משרד הפנים, אך חמישה ימים לפני הסבב השני בירושלים – קיבלו מזכירי הקלפיות הודעת מסרון שבישרה להם כי בשונה מהשכר שקיבלו בסבב הראשון על סך 1940 ש"ח ברוטו, על הסבב השני עליהם להסתפק בשכר נמוך יותר על סך 1470 ש"ח בלבד.
לטענת התובעים, משרד הפנים גרם להם לאשר את תנאי העסקתם "כמי שכפאו שד", מאחר והובהר כי מי שלא יעשה זאת הרי שהוא מוותר על מועמדותו כעובד ביום הבוחר, וזאת לאחר שכבר הודיעו במקום עבודתם הקבוע על היעדרות ואי זמינות ביום המדובר.
התובעים מציינים, כי מיום קבלת ההודעה ועד ליום הבחירות, ניסו בכל כוחם לפעול מול מנהליהם, על מנת להחזיר את השכר שהובטח להם. "מי שלא עלה בידם לעשות זאת, נאלצו 200 מזכירי הקלפיות המדוברים לעבוד בסבב השני בחירוק שיניים בתקווה להחזרת היקף השכר שהובטח להם".
"עיריית ירושלים ומשרד הפנים ניצלו את תמימותם של מאות מזכירי קלפיות, סדרנים ורכזי מודיעין שהועסקו על ידם בסבב הבחירות השני שנערך בבחירות המוניציפליות בירושלים, לצד 55 רשויות נוספות ברחבי הארץ", מסביר עו"ד אורי ישראל פז, המתמחה בתובענות יצוגיות ובדיני עבודה, שהגיש את הבקשה לבית המשפט. "בתובענה הייצוגית שהגשתי נטען כי לכל אחד מאלפי מזכירי הקלפיות לא שולם שכר מלא, למרות שלאורך כל הדרך הובטח תשלום של שכר מלא, אבל בפועל שילמה העירייה 470 ₪ פחות על אותה עבודה של 20 שעות בסבב הבחירות השני".
לדברי עוה"ד פז, "חלק מרכזי בקבלת ההחלטה האם לקבל את התפקיד נבע מצפי גבוה לקיומם של שני סבבי בחירות, וכך גם הציגה זאת העירייה בפני המועמדים לאורך כל הדרך. המועמדים עשו לעצמם חישוב כלכלי פשוט שהעבודה כמזכירי קלפיות תשתלם להם בשני סבבי הבחירות בשכר זהה. אילו נאמר להם שהשכר נמוך יותר ברבע, חלקם לא היו לוקחים ימי חופשה מהעבודה הרגילה שלהם, וספק אם היו טורחים לשמש בתפקיד הזה על כל המבחנים וההכנות הכרוכות בו במשך שעות רבות ומייגעות".
עוה"ד פז מוסיף כי "נעלמה מרשויות המדינה חובת ההגינות המוטלת עליהן כלפי העובדים ואמון הציבור ברשויות השלטון כבר מזמן בשפל חסר תקדים. פעולות ניצול כאלה, כאשר המדינה יודעת היטב כי יחסי הכוחות בינה ובין עובדיה הזמניים כלל לא שווים, צפויות לביקורת שיפוטית של נשיא בית הדין השופט אייל אברהמי שיידון בתיק, וכולנו תקווה שהוא יצליח להחזיר את אמון הציבור ברשויות המינהליות בכך שיחייב את המדינה לפצות את הנעשקים על ידה".
מהעירייה נמסר: "עיריית ירושלים שילמה למזכירי הקלפיות את שכרם על פי הנחיות משרד הפנים בנושא זה ובהתאם לסכומים שהועברו אליה על-ידי משרד הפנים".